courir

Címkék: személyes coutances

2011.11.16. 23:33

Néha nyilván nyöszörgök, hogy egy kicsit uncsi itt, hiányoznak bizonyos emberek, de egy dolog miatt nagyon félek a végétől. 

Itt van időm mindenre. Legalábbis arra, amire akarom. Ha szeretném, akár naponta háromszor is kimehetnék futni. Most megy az, ami vagy tíz éve nem sikerült: rendszeresen sportolok. És otthon majd megint nem így lesz. Mert nyilván megint egy csomót fogok dolgozni, nem lesz a közelben futóterep, a pici szabadidőmet meg Gáborral vagy épp a barátaimmal akarom majd tölteni. 

Ha itt lenne néhány számomra fontos ember, akkor tulképp minden meglenne. Igazából Pesten se megyek minden második nap színházba és koncertre, plázázni vagy tudom is én... És egy óra vonatútra van már akkora város, ahol minden megtalálható, és pörög annyira a kulturális élet, mint otthon. Viszont öt percre van a munkahelyem, két percre a franciaórám, öt percen belül találok erdőt és stadiont is futni, és boltot, pékséget, könyvtárat is. Egyszerűen gyönyörű a város, jó benne sétálni, nincs szmog, nincs zaj, nincs Blaha és nincs semmilyen nyomasztás, ami Budapesttel jár. 

Ha összeadnám, hogy csak ezen a nyáron hány órát töltöttem BKV-n, valami nagyon szomorú szám jönne ki. 

Itt bármikor úgy gondolom, hogy futni szeretnék, csak felöltözök, és már helyben is vagyok. Vannak lapos pályák meg durva emelkedős utak is, terep meg rekortán meg minden. És egy részem nagyon nem akarja, hogy ez elmúljon. Még ha hülyén is hangzik tőlem biztosan, de most tök fontos helyen van a futás a kis életemben, tavasszal szeretnék újra tájfutni (ami viszont itt nem lehetséges...), letudni egy legalább 10 km-es utcai versenyt, egyszer az életben lefutni majd egy félmaratont... De ez nem fog menni, ha napi sok óra meló után még ki kell majd vonszolnom magam a Margitszigetre vagy valami parkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://coutances.blog.hu/api/trackback/id/tr83388601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása