A héten Annie-t helyettesítem

Címkék: személyes suli

2012.03.12. 19:23

Nagyon meghatározó, hogy milyen volt a suliban az utolsó órád. Múlt héten például egyik nap minden osztály kiborított, aztán az utolsó tök jó volt, és mosolyogva jöttem haza. Ma pont fordítva, és teljesen lefáradtam, meg elment tőlük a kedvem. Továbbra sem bírok fegyelmezni úgy, hogy fél percnél tovább tartson a hatása. Akkor jönnek az egymásra mutogatások, a diákok javasolják, hogy kit küldjek az igazgatóhoz, kinek írjak az ellenőrzőjébe, meg írjam fel a hangoskodók nevét a táblára... Sajnos ott akad el a dolog, hogy tök ciki, de még mindig nem tudom a felének a nevét. Így aztán gyakran megesik az is, hogy egy dumáló párosnak mindig csak az egyik felét baszogatom, pedig csak azért, mert a másiknak nem tudom a nevét. De biztos úgy érzik, hogy pikkelek rájuk. 

Az az igazság, hogy senkit nem akarok az igazgatóhoz küldeni, már csak azért sem, mert általában nehéz lenne választani közülük, meg azért sem, mert az egyfajta kudarc, tessék, nem bírok velük. A tanárok mindig felajánlják, hogy ha nem bírok velük, adjam fel a helyettesítést. Na nem. 

És senkinek nem akarok az ellenőrzőjébe írni, mert nem tudok rendesen franciául, meg mert nem érzem magam felhatalmazva rá. 

A nevek a táblára meg már meg lett magyarázva, és amúgy sem hiszem, hogy hatásos lenne. És nem szeretek kiválasztani párat, mert hol húzom meg a határt? És az, aki esetleg csendben ül a sarokban, sokszor sokkal kevésbé van jelen az órán, mint a hangoskodók. Szóval nem tartom igazságosnak. Meg nem is akarok szótlan zombisereget, de van az a szint, ami már akadályozza a munkát. Főleg a fiatalabb korosztály egyszerűen képtelen befogni a száját, mindenki egyszerre pusmog vagy épp kiabál. De komolyan képtelenek leállni. Más a helyzet persze Annie-val, neki van tekintélye. 

Szóval nehéz, na. És jövő héten meg talán Délphine-t helyettesítem végig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://coutances.blog.hu/api/trackback/id/tr184312617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása