C'est Friday

Címkék: személyes kaja suli coutances

2011.10.07. 16:42

Vége a hétnek, kezd összeállni az órarendem, nem tudom, mit fogok csinálni a rengeteg szabadidőmmel... (: Kellene valami mást is a filmnézésen kívül. Főleg angolóráim lesznek, eddig két spanyol, de hát ez van, spanyolból kevesebb diák is van. Amúgy most kezd beindulni egy csomó minden, ezért is nem akarták, hogy korábban jöjjek: a héten volt az osztályküldött választás, most indultak a szakkörök, és a jövő héten fognak indulni a hetedikesek spanyol órái, mert eddig megnézték, ki tanul rendesen, és aki nem, az nem járhat spanyolra, nekik helyette francia és matek korrepetálás van. Halljátok? Spanyolt tanulni kiváltság! (:

Úgy fognak egyébként kinézni többnyire az óráim, hogy először a csoport egyik felével vonulok át egy másik terembe, utána meg cserélnek. Elég nagy létszámú csoportok vannak, mert az egész osztály együtt tanul angolt (!), 20-21 főkkel kell dolgozni, tehát a felezés abszolút jogos, sőt. 

Kiderült a halas turpisság is: a péntek a halnap. A heti egy mondjuk még mindig kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy 10 km-re van a tenger, de hát így is több, mint egy magyar menzán...

Az otthoni őszi szomorkodásra pedig csak ezt üzenném: 

Heulának hívják a trademarkot, ami abból él, hogy képeslapon, tányéralátéten, esernyőn, tollon stb stb hirdeti Normandia nagyszerűségét. Mivel fényképezni nincs nagyon kedvem, mint ahogy otthon sem fényképez senki semmit, néha majd kaptok ilyeneket. Nem nagyon esik, de folyamatosan nedves kint minden, és eléggé fúj a szél. És szerintem ilyen lesz végig, csak több esővel és esetleg kevesebb fokkal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://coutances.blog.hu/api/trackback/id/tr893285697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patocsju 2011.10.07. 20:29:08

Azért én szeretnék fényképeket! (:

smoor 2011.10.10. 15:16:21

Breton képeslapokat is csinál egy cég, és pont ugyanilyen: www.ochoch.fr/
süti beállítások módosítása